Søk i turforslag

Vis avansert søk

Sesong
Sommer
Terreng
Meget kupert
Vanskelighetsgrad
Krevende
Passer for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Type tur
Fottur
Topptur
Lengde
Dagstur
Mer informasjon
DNT Oslo og Omegn
Del | Tilbake | Skriv ut | Tips en venn

Rondvassbu - Bjørnhollia via Rondeslottet

Rondanes høyeste topp gir et flott rundskue over Rondanemassivet. Toppen er relativt lett tilgjengelig for de fleste fra Rondvassbu, men det er også mulig å ta turen til topps fra Bjørnhollia. Er du ekstra sprek, og har lyst på en langtur, kan du gå over toppen som en del av turen mellom Rondvassbu og Bjørnhollia.

Fra Rondvassbu: Følg merket sti fra Rondvassbu, oppover mot Rondholet. Fortsett inn i Rondholet ved stidelet til Storronden. Ved bandet mellom Rondholet og Storbotn, innerst i Rondholet, dreier stien nordover og følger eggen oppover til toppen av Vinjeronden (2044 moh.). Her er det bratt med mye løs stein. Du kommer så til toppen av Vinjeronden. Fra Vinjeronden går du bratt ned i et skar for så å gå bratt opp igjen og følger eggen mellom Storbotn og Styggebotn videre opp til Rondeslottet. Eggen er fin å gå på, men vær varsom på kantene. Her er det mye løs stein. Retur samme vei. Turen tar ca. 7 timer tur-retur Rondvassbu.

Fra Bjørnhollia: Følg merket rute gjennom Lagglupdalen mot Dørålseter. I Langglupdalen passerer du brua over Langglupå og stiskillet til Høgronden. Ved stiskillet til Rondeslottet følger du merket rute vestover til toppen. Retur samme vei. Beregn minst fem timer opp fra Bjørnhollia, og tre-fire timer tilbake.

Alternativ langtur via Rondeslottet: Er formen i orden og du ønsker gå opp på toppen som en del av en lengre tur, kan du gå fra Rondvassbu, over toppen, ned til Langglupdalen og videre til Bjørnhollia - eller omvendt. Se beskrivelsene over. Beregn 8-10 timer på denne turen.

Anbefalte kart

Turkart Rondane Nord i 1:50 000 fra Ugland It Group AS.

Adkomst

Buss eller tog til Otta, se NSB eller Nor-Way bussekspress og så lokalbuss videre til Spranget. Se Ottadalen billag for informasjon. Ønsker du å starte turen fra Bjørnhollia kan du reise med buss eller egen bil til Straumbu i Atndalen og gå derfra inn til Bjørnhollia. Turen inn tar ca. 2 timer og følger merket rute.

Tilknyttede hytter

Navn Type
Betjent Bjørnhollia Betjent DNT-hytte
Betjent Rondvassbu Betjent DNT-hytte

Tilknyttede ruter

Kode Etappe timer km Sesong Område
ron7 Bjørnhollia - Rondslottet 2178 moh. (via ) 13 en vei Sommer Rondane og Alvdal Vestfjell
ron19 Rondvassbu - Rondslottet 2178 moh. (via Vinjeronden) 7 en vei Sommer Rondane og Alvdal Vestfjell